Polityka prywatności

Polityka prywatności ProOptima

Prywatność

Firma ProOptima Sp. z o.o. szanuje prywatność każdej osoby, która odwiedza jej strony internetowe. Jakiekolwiek informacje zebrane na temat Państwa będą użyte w pierwszym rzędzie do poprawy naszej obsługi względem Państwa. Powyższe cele realizujemy poprzez odpowiednie wykorzystanie informacji.
Podane informacje nie będą ujawniane żadnym innym podmiotom z wyjątkiem firmy ProOptima Sp. z o.o. oraz podmiotów, z którymi ProOptima aranżuje usługi dla Państwa korzyści.
Będzie się to odbywać zgodnie z odpowiednimi przepisami prawa, dotyczącymi ochrony danych. Dane mogą być przechowywane i przetwarzane w granicach bądź poza granicami Unii Europejskiej, w różnych częściach świata. Macie Państwo prawo do wglądu do swoich danych, prawo do ich poprawiania oraz prawo zgłoszenia nam sprzeciwu wobec używania informacji o Państwu. Dołożymy wszelkich możliwych starań, aby spełnić Państwa życzenia. Jeśli mają Państwo dodatkowe pytania, których wyjaśnienie nie znajduje się na naszych stronach internetowych, prosimy je przesłać na adres:

ProOptima Sp. z o.o.
ul. Lwowska 2/7, 30-548 Kraków
z dopiskiem "Biuro Obsługi Klienta – Dane Osobowe".

Wszystkie dane osobowe gromadzone, przechowywane są i przetwarzane przez ProOptima Sp. z o.o. z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa, spełniających wymagania polskiego prawa.
Nasza polityka ochrony danych osobowych opracowana została na podstawie polskich (Ustawa o ochronie danych osobowych z dn. 29 sierpnia 1997 r., Dz.U. nr 133 poz. 883 z późn. zm.) i międzynarodowych przepisów prawnych.
Zwracamy Państwa uwagę, iż korzystanie z tej strony internetowej oznacza Państwa akceptację naszej Polityki ochrony danych osobowych.

Pliki cookies

1. Serwis ProOptima.pl zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.

2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.

3. Operator serwisu ProOptima.pl jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.

4. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:

  • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
  • przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
  • możliwości logowania do serwisu;
  • utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.

5. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.

6. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies) w urządzeniu końcowym.

7. Operator serwisu ProOptima.pl informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.

8. Pliki (cookies), z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.

9. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta lub na stronie http://www.aboutcookies.org/.

Tomasz Kras

Viceprezes ProOptima Sp. z o.o.

Najnowszy artykuł